Objavljeno: 30.9.2013 05:00

Regijsko zaklenjeni odklenjeni telefoni

Po ustaljeni praksi subvencioniranih telefonov, ki za časa podpisane pogodbe ne dovoljuje uporabe telefona drugje kot v omrežju izbranega ponudnika, prihaja še zaklepanje na prostem trgu kupljenih naprav. Samsung bo kot prvi proizvajalec svoje telefone regijsko zaklenil. Galaxy Note 3 iz ZDA tako ne bo deloval v Evropi (in obratno).

Telefon bo namreč ob prvem zagonu na kartici SIM preveril številčno kodo Mobile Country Code (MCC), ki razkriva geografsko poreklo izbranega mobilnega ponudnika, ter zahteval aktivacijo. V postopku programska oprema telefona primerja kodo z vgrajenim seznamom dovoljenih držav in ob neskladju napravo zaklene. Zaklenjeno napravo lahko nato odklene le pooblaščeni Samsungov servis. Z ne preveč prijazno potezo (do uporabnikov) želi Samsung stopiti na prste iznajdljivim uvoznikom, ki po mnenju Korejcev dobijo prevelik kos pogače na račun kupovanja v poceni deželah ter kasnejšega prodajanja na premožnejših tržiščih.

Clove

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 30.9.2013 | 08:59

Če bo to storitev pooblaščeni servis naredil brez težav in brezplačno, na zahtevo individalnih uporabnikov, pol ni problema. Edino, k se svizci še niso naučili čokolade zavijat...

mihov.com | 30.9.2013 | 18:36

Katastrofa pa taka svoboda, upam da ne bo še kdo sledil. Itak pa Samsungov ne kupujem več, saj so pri njih preveč preračunljivi, kar se tiče objav popravkov Androida na svojih telefonih.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji