Objavljeno: 30.5.2016 01:00

Računalniki v nahrbtniku

Ko govorimo o trenutno najbolj vročih prikazovalnikih navidezne resničnosti ta hip, kot sta Oclulus Rift in HTC Vive, se malo navdušencev zaveda ene izmed resnih omejitev, ki kvari uporabniško izkušnjo. Prikazovalniki morajo biti na računalnike priključeni prek hitre kabelske povezave. Brezžične tehnologije ta hip ne pridejo v poštev.

Računalniška industrija se je temu hitro prilagodila in kot kaže, bodo že na sejmu Computex prikazali nekaj povsem novega: zmogljive računalnike, ki jih nadenemo kot nahrbtnike in s tem omogočajo uporabniku vsaj določeno prostost gibanja v prostoru. Tovrstne modele menda pripravljajo tako HP, kot tudi MSI in Zotac.

Na spletu so pricurljale prve slike in nekaj tehničnih podrobnosti. HP-jev računalniški nahrbtnik Omen naj bi imel vgrajen procesor Core i5 ali i7, tja do 32 GB RAM in grafiko Nvidia GTX 970. K računalniku velja dodati še poseben pas, ki bo vseboval akumulatorje, vse skupaj pa bo zadoščalo za okoli uro prostega premikanja po prostoru, v navidezni resničnosti.

Če se vam je že doslej zdelo čudno in smešno gledati uporabnike, ki skačejo po prostoru s škatlami čez oči, počakajte šele na to, da jih tečejo okoli z računalniku na hrbtu. Najbrž po treba sestaviti nova pravila za varnost va navideznem/resničnem svetu, ki bo ščitila tako uporabnike, kot druge poleg njih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji