Objavljeno: 7.4.2020 14:00

Prošnja britanskih operaterjev – ne zažigajte baznih postaj

Štirje največji britanski operaterji telekomunikacijskih storitev so v skupni objavi prosili za pomoč pri preprečevanju zažiganja baznih postaj.

Pred dnevi smo pisali o tem, da naj bi bila po teorijah zarote omrežja 5G povezana s širjenjem koronavirusa – po eni teoriji naj bi se virus celo širil po radijskih valovih, po drugi pa naj bi bil 5G v splošnem škodljiv za imunski sistem. Tako je pred dnevi v Veliki Britaniji zagorelo nekaj baznih postaj, zaradi sočasnosti pa oblasti predvidevajo, da je šlo za požig (uradna preiskava sicer še poteka).

Kot pravijo operaterji, so trditve o povezanosti mobilne telefonije s koronavirusom izmišljene, hkrati pa predstavljajo resno nevarnost za ljudi in podjetja, ki se zanašajo na telekomunikacijske storitve. Med drugim so namreč zagorele tudi postaje, ki sploh ne podpirajo novejših omrežij 5G, hkrati pa se je začelo pojavljati tudi nadlegovanje uslužbencev. Prosijo vse, da pomagajo pri preprečitvi tovrstnih dejanj in da se zoperstavijo lažnim teorijam, ki krožijo po spletu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

boyyce | 8.4.2020 | 08:07

dokazi gor al dol, podpiram umik 5G ker se od njegove uporabe dalje po vsem svetu dogajajo same katastrofe

Matjaž Klančar | 8.4.2020 | 09:27

No, to je približno tako, kot če bi rekel "Podpiram umik Facebooka, ker se od njegove uporabe dalje po vsem svetu dogajajo same katastrofe."...

s56rsv | 8.4.2020 | 13:11

@Matjaž: Nerazumno se mi zdi dejstvo, da Monitor članke prebirajo ljudje, ki se obenem pustijo prepričati zagovornikom teorij zarot. To mi nikakor ne paše skupaj. Sem mislil, da smo bralci Monitorja večji pristaši empirike, kakor se sedaj in tukaj kaže. Morda (ker ne uporabljam socialnih omrežij) živim v preveč izoliranem mehurčku, kjer vladata znanost in tehnika in znanstveni dokazi še nekaj veljajo in kjer je potrebno vsak vir večkrat preveriti. Dvomim, da lahko taka skupna akcija operaterjev kaj zaleže, saj je duh že ušel iz steklenice. Socialna omrežja so postala leglo nepreverjenih informacij, in ker povprečen bralec (občan) večinoma slepo verjame v vsak kvazi-znanstveni (in nepreverjeni) članek, in ker bo vsem prizadevanjem lastnikov socialnih omrežij navkljub težko sproti to navlako brisati, bodo teorije zarot kvečjemu pridobivale publiko. Še posebno med mladimi, ki pridržka pri filtriranju informacij, na podlagi katerih bodo oblikovali osebni nazor na svet ne poznajo oziroma imajo na to temo še premalo izkušenj in se pustijo vplivati. Zato zopet ponavljam: Vaša vloga pri razsvetljevanju že močno preslepljnih umov postaja iz dneva v dan pomembnejša in kritična! Zato Vas zelo cenim!

Matjaž Klančar | 8.4.2020 | 13:16

Žal se moram z zapisanim kar strinjati... Hvala!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji