Objavljeno: 21.5.2021 14:11 | Teme: kriptovalute, Bitcoin, kitajska

Prijava sosedov, ki rudarijo kriptovalute

Kitajska provinca Notranja Mongolija je vzpostavila telefonsko linijo, na katero lahko prebivalci pokličejo, če sumijo, da njihov sosed rudari kriptovalute.

Kitajska se namreč "spravlja" nad kriptovalute - tako smo pred kratkim pisali o prepovedi finančnim ustanovam za kakršnokoli poslovanje s kriptovalutami. Kitajska centralna banka je namreč opozorila, da kriptovalute niso »prave valute«, v zadnjem tednu je vrednost večine kriptovalut zato močno padla. Omejitve so sicer del kitajskih načrtov za zmanjšanje okoljskih emisij, saj je rudarjenje kriptovalut energetsko zelo potratno. Rudarji naj bi se iz omenjene province začeli seliti v provinco Sichuan, kjer se več električne energije pridobi iz hidroelektrarn, za razliko od termoelektrarn v Notranji Mongoliji.

Tudi pri nas smo že zasledili zgodbe o tem, da je kak stanodajalec s strani sosedov izvedel, da se v njegovem stanovanju dogaja rudarjenje. Tudi med rabljeno računalniško opremo se najdejo računalniki, za katere se izkaže, da so bili namenjeni rudarjenju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji