Objavljeno: 15.9.2017 01:00

Prihodnost sistemskih inženirjev so DevOpsi

Računalništvo v oblaku, agilne metode razvoja programov in nenehne potrebe po spremembah in izboljšav močno spreminjajo potrebe podjetjih po računalniških kadrih. Nedavna raziskava podjetja Puppet je pokazala, da se to v ZDA že močno odraža na področju sistemskih inženirjev, kjer je povpraševanje po tradicionalnih sistemcih, kjer so v uporabi samo sistemska znanja, v upadanju.

Zato pa narašča interes nad DevOpsi, ki lahko skrbijo tako za sistemsko, kot programsko plat uporabe storitev v oblaku. Raziskava je pokazala, da kar 66% DevOpsov in 69% razvijalcev programov letno zasluži več kot 100.000 dolarjev. Pri sistemskih inženirjih je ta mejnik precej bolj redko dosežen – le v 31% primerov.

Še naprej pa velja, da izkušnje še kako štejejo. Med tistimi z visokimi plačami so zlasti tisti, ki imajo med 15- in 20-letne izkušnje, a so hkrati na tekočem z upravljanjem storitev v oblaku. Na višino plače tudi vpliva, koliko sistemov lahko posameznih obvladuje. Le 27% vprašanih s 100 ali manj vzdrževanimi strežniki je preseglo letni mejnik 100K, medtem ko to dosega 52% tistih, ki skrbijo za 100.000 ali več strežnikov (farme).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji