Objavljeno: 14.3.2001

Prihaja novi Adobe Effects

Pri podjetju Adobe napovedujejo peto različico programa za animacijo in vizualne učinke. Nova različica bo ponujala več kot sto novosti in izboljšav, ki olajšajo izdelavo filmov, videa in večpredstavnostnih vsebin za objavo na spletu. Dodana so povsem nova orodja za trirazsežnostno oblikovanje, orodja za vektorsko risanje ter podpora 16-bitnim barvam. Ravnine je mogoče hierarhično animirati, določiti razmerja med njimi, izboljšana pa so tudi orodja za risanje mask, te pa so lahko tudi mehčane. Ob tem pa je novi paket tudi precej močno povezan z drugimi programi podjetja Adobe, kot so Photoshop, Illustrator in Premiere.

Paket bo na voljo v dveh različicah. Standardna bo vsebovala jedro za dvo- in trorazsežno oblikovanje ter učinke, ki jih potrebujejo profesionalni oblikovalci animaciji in spletnih strani. Produkcijska izvedba je namenjena umetnikom, ki delajo z vizualnimi učinki in oblikovalcem animaciji, ki poleg standardnih potrebujejo tudi dodatne učinke za kontrolo gibanja, deformacijo, posebne zvočne učinke, trikanalne efekte, orodja za vektorsko risanje ter podporo za mrežno senčenje.

Prve različice za operacijske sisteme Windows in MacOS v ZDA napovedujejo za drugo četrtletje letošnjega leta. Cena standardnega paketa bo v ZDA 650 dolarjev (200 za nadgradnjo), za produkcijsko izvedbo pa bo potrebno odšteti 1.500 dolarjev (300 za nadgradnjo).

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji