Objavljeno: 23.5.2020 11:09

Pri Huaweiju pravijo, da bodo tudi ZDA na slabšem

Huaweijev direktor za varnost, Andy Purdy, je mnenja, da bo podjetje preživelo in da bodo zaradi sankcij tudi američani na slabšem.

Po njegovih beseda se bo Huawei prilagodil novim razmeram in da bo podjetje prisiljeno celotno proizvodnjo verigo preseliti na kitajsko. S tem pa bodo izgubili službe delavci v ZDA, posledice pa naj bi čutili partnerji po celem svetu. Pravi, da ko Huawei ne bo več odvisen od ameriške tehnologije tudi ne bo razloga, da bi se kdaj vrnili. Hkrati se lahko zgodi, da jim sledijo tudi druga kitajska podjetja. Dodal je tudi, da bi lahko kitajska država vrnila udarec s podobnimi sankcijami zoper ameriškimi podjetji, denimo Apple.

Zadnji korak ZDA je novo pravilo, po katerem se morajo tudi tuja podjetja, ki za izdelavo procesorjev uporabljajo ameriško tehnologijo, za sodelovanje s Huaweijem prijaviti za licenco. Tako so pri enem največjih proizvajalcev procesorjev, podjetju TSMC, že prenehali s sprejemanjem novih naročil s strani Huaweija.

Po našem mnenju Huawei sicer ni dovolj velik, da bi prišlo do pretresov v širši industriji, sploh ker je v ozadju še mnogo drugih podjetji (tako kitajskih kot drugih), ki bodo s težavami Huaweija dobila dodatno priložnost za uspeh na trgu. Bolj zanimivo je vprašanje, kako bo odreagirala kitajska država.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji