Objavljeno: 1.11.2005

Prenovljena Nikonova ponudba

D200 je nov digitalni fotoaparat SLR iz Nikonovih logov, ki predstavlja vmesnik člen med fotoaparati za profesionalno in domačo rabo. Tako kot D2 ima tudi D200 trdno ohišje in napredne zmogljivosti, na sploh pa sta si oba aparata navzven precej podobna. Zaslon ima premer diagonale 2,5 palca in vidni kot 170 stopinj, omogoča pa tudi povečavo fotografij do 400%. Fotoaparat uporablja novo litij-ionsko baterijo tipa EN-EL3e, ki zadostuje za kar 1800 posnetkov brez polnjenja, ki traja 2 uri in pol. Tipalo z ločljivostjo 10,2 megapik omogoča izdelavo slik velikosti 3,872 x 2,592 pik, prižiganje fotoaparata pa traja le 15 desetink sekunde.

Nikon je predstavil tudi nov fotografski objektiv AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED za svoje digitalne fotoaparate SLR. Kompakten objektiv omogoča 11,1-kratno povečavo in je primeren za vsakdanjo rabo. Poleg posebne optike, ki je izdelana predvsem za Nikonove naprave, objektiv vsebuje številne napredne tehnologije, kot sta SWM za hitro in tiho samodejno izostritev in izboljšan VR za blaženje vibracij. V objektivu se nahajata tudi posebna steklena elementa ED, ki prispevata k večji ločljivosti in večjemu kontrastu.

Da bi zaokrožili paleto fotografskih novosti so pri Nikonu predstavili še tretjo novost, brezžično bliskavico Wireless Remote Speedlight SB-R200. Uporabimo jo lahko na različne načine: pripeto na objektiv fotoaparata, prostostoječo skupaj s (priloženim) stojalom Speedlight Stand AS-20 ali pa jo med fotografiranjem držimo v rokah. Ker včasih okoliščine zahtevajo hkratno uporabo več bliskavic, je Nikon predstavil še Wireless Speedlight Commander SU-800, ki skrbi za nadzor nad največ tremi brezžičnimi bliskavicami.

http://www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji