Objavljeno: 24.9.2014 01:00 | Teme: prenosnik, Raspberry Pi

Prenosnik, ki ga lahko natisnemo

Skupina navdušencev je spravila skupaj dva izmed najbolj priljubljenih konceptov, ki v zadnjem času spodbujajo inovativnost in ustvarjalnost: mini računalnike Raspberry Pi in zmožnost 3D tiska predmetov.

Rezultat je projekt Pi-Top, s katerim naj bi si svoj prenosnik lahko natisnili in sestavili kar doma. Avtorji pripravljajo načrt in komplet sestavnih delov, s katerim lahko sestavimo povsem delujoč prenosnik s 13,3-palčnim zaslonom, akumulatorjem in vso ostalo pripadajočo opremo.

Ohišje računalnika je sestavljeno iz treh ločenih delov. Navdušenci ga bodo lahko natisnili sami ali pa naročili v kit kompletu. Za marsikoga bo slednje hitrejša varianta, saj so avtorji za prve prototipe potrebovali kar okoli 160 ur tiskanja.

V kompletu bodo še 13,3-palčni zaslon (1366 x 768 pik), tipkovnica, akumulator (ocenjeno trajanje 6-8 ur), modul Wi-Fi s pripadajočo opremo in prilagojen operacijski sistem Raspbian OS. Projekt naj bi se kmalu pojavil v inkubatorju Kickstarter. Avtorji trdijo, da je to šele prvi korak, saj načrtujejo več izvedbe doma načrtovanega in sestavljenega prenosnika, kasneje pa naj bi dodajali tudi nove module in zmožnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji