Objavljeno: 19.11.2001

Polovica združene ekipe

Nekaj mesecev po opravljenih Avtotehninih nakupih (dokapitaliziran Repro, nakup HPC, Alstore in PCX Computers) smo imeli novinarji priložnost slišat za prve rezultate tega združevanja. Podjetje Repro, ki bo uradni nosilec računalniških projektov v skupini Avtotehna je pripravilo tiskovno konferenco, na katerem so predstavili novosti v prodajnih programih podjetij Repro in PCX Computers.

Glavna novost pri Repru so novi Epsonovi tiskalniki. Nova serija (ki jo pri Epsonu sicer vedno najavijo nekje jeseni) ima drugačno poimenovanje (C20, C40, C60), tiskalniki so nekoliko hitrejši, najmočnejša dva modela (C70 in C80) pa se poleg izredne hitrosti odlikujeta tudi s pigmentnimi barvami, ki se bolje obnesejo pri tiskanju na navaden papir in so povrhu še vodoodporne.

Epsonovi optični bralniki Perfection se odlikujejo z 48 bitnim barvnim branjem, ločljivostjo od 1200 do 2400 pik na palec, modeli z oznako Photo pa imajo že standardno priložen tudi dodatek za branje prosojnih materialov.

Razvoju projektorjev tesno sledijo tudi pri Epsonu, tako da so današnji modeli že veliko zmogljivejši kot tisti izpred pol leta. Novosti je kar nekaj, morda najbolj zanimiva pa je model EMP-810, ki je prvi še prenosni projektor, ki ima svetilnost kar 2000 ANSI lumnov.

Repro trži tudi izdelke podjetja Axis in čeprav je bilo v preteklosti veliko govora o Axisovi brezžični ponudbi, so se pri Repru bolj osredotočili na spletne kamere. Vse Axisove kamere so samostojni izdelki, saj vsebujejo tudi spletni strežnik, novost pa je model 2191, ki omogoča tudi dvosmeren prenos zvoka, kar lahko pri nekaterih tipih uporabe močno poveča nivo uporabnosti.

Predstavnik PCX Computers se je osredotočil na predstavitev novih prenosnikov Notex, ki se v zadnjem času lepo prodajajo in zaokrožujejo ostalo Reprovo ponudbo prenosnikov (Compaq, HP, do nedavnega tudi Sony). PCX Computers je pred časom zamenjal proizvajalca svojih prenosnikov, rezultat pa so cene, ki so primerljive s konkurenco na tržišču. Od novega proizvajalca lahko ponudijo tudi vrhunske izdelke, kot so novi prenosniki z oznako 3400 Tualatin, ki imajo vgrajen trenutno najhitrejši Intelov mobilni procesor Pentium III-M s taktom 1200 MHz. Ponudbo dopolnjujejo tudi s prenosniki >>polovično imenskega<< proizvajalca - Asus. Prvi tak prenosnik je subnotes Asus Notino, ki je v osnovi brez disketnika in CD-ROMa, če bo šlo vse po sreči, pa bodo tudi zanj uspeli urediti natisnjene slovenske tipke. Prenosniki Asus, ki so bili na slovenskem tržišču na voljo do sedaj, so imeli namreč le nalepke.

Ob tako močni predstavitvi prenosnikov Notex si nismo mogli kaj, da ne bi posumili v neslaven konec nekdaj priljubljenih prenosnikov HPC Note, ki tudi sodijo pod okrilje skupine Avtotehna (tržilo jih je kupljeno podjetje HPC). Direktor Repra, g. Damjan Čelofiga, je potrdil da bo program Notex v popolnosti nadomestil dosedanji program HPC Note.

Novinarji smo na predstavitvi pogrešali podjetji Alstore in HPC, ki sta po besedah odgovornih >>manjkali<< zato, ker se njun program (Hewlett-Packard) preveč pokriva s programoma Epson in Compaq, ki ju sicer zastopa Repro. Predstavitev programa teh podjetij, ki se bosta do konca leta popolnoma integrirali v Repro (in se preselili na Reprovo lokacijo), lahko pričakujemo v začetku novega leta.

Skupni predstavitvi se je pridružilo še podjetje JAE z audio/video programom Pioneer, ki po besedah odgovornih na Repru odlično dopolnjuje Epsonov program projektorjev.

http://www.repro.si

http://www.pcx.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji