Objavljeno: 7.12.2013 13:00

Po mnenju Bank of America bo Bitcoin pomembno plačilno sredstvo

Pri Bank of America so objavili poročilo, v katerem so zapisali, da verjamejo, da bo Bitcoin postal pomembno elektronsko plačilno sredstvo in resen konkurent trenutno uveljavljenim sistemom za mednarodna nakazila. Njihovi analitiki ocenjujejo, da naj bi bila tržna vrednost enega Bitcoina okoli 1300 ameriških dolarjev.

Med prednosti Bitcoina štejejo dejstvo, da je prva širše sprejeta digitalna valuta, hkrati omenjajo, da bi znal biti posebej koristen kot valuta v času kriznih dogajanj (denimo finančnih težavah Cipra pred nedavnim). Slabosti pa naj bi bile razmeroma počasne transakcije, nevarnost, da bi ga vlade različnih držav preveč omejile z regulacijo ter velika nihanja njegove vrednosti. Bank of America je sicer ena izmed največjih štirih ameriških finančnih podjetji, po prihodkih je peto največje podjetje v ZDA.

V zadnjih časih je vse več govora o Bitcoinu (in tudi drugih kripto-valutah), čeprav nekega splošnega konsenza o njegovi potencialni pomembnosti še ni. Vrednost Bitcoina se je pred kakim mesecem občutno dvignila, od takrat pa ostaja dokaj visoka (med 600 in 700 EUR za en Bitcoin), čeprav je tudi nihanj še veliko. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji