Objavljeno: 14.9.2016 01:00

Plačilo s fotografijo računa

Ljubljanska kavarna Sputnik je prva restavracija, v kateri lahko izdan račun za naročeno hrano in/ali pijačo plačamo tako, da ga le slikamo s telefonom. Brezgotovinsko plačilo je omogočeno s pomočjo mobilne denarnice Hal mBills.

Program omogoča plačilo davčno potrjenega računa s slikanjem QR kode na računu. Ob razpoznani kodi se izvede plačilo transakcije, potrdilo pa uporabnik preprosto pokaže na zaslonu svojega telefona. Hal mBills končnemu uporabniku poleg tega omogoča celovit pregled nad opravljenimi transakcijami. Za ponudnike gostilniških storitev je to ugoden in preprost način prejema plačil.

Aplikacija je brezplačna, prav tako uporabniki pri plačevanju gostinskih storitev s Hal mBills ne plačajo nobene provizije. Aplikacijo lahko uporablja vsak, ne glede na to, pri kateri banki ima odprt račun. Plačilna aplikacija Hal mBills dopolnjuje sedanje storitve, denimo plačilo položnic s pomočjo mobilne storitve.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 14.9.2016 | 12:04

Brezplačnost je pogojna ali pa celo ne drži. Sama aplikacija je sicer res brezplačna, ampak njena uporaba pa nikakor ne. Po informacijah na strani proizvajalca piše, da za vsak račun vzamejo 0,25€. Je sicer manj od provizije za položnice, ki mi jih pobere banka. Pri kreditni kartici mi pa ne računajo (še) provizij. http://www.mbills.si/cenik/

Lenča Zorko - Hal mBills | 16.9.2016 | 08:55

Pozdravljeni, Vlajke! Ugotovili ste pravilno, aplikacija je brezplačna, vse kar se plača je provizija ob plačilu. Ta znaša 0,25 eur za plačilo računa, medtem ko so nakazila denarja drugim osebam, spletna plačila in plačila računov na prodajnih mestih vsa brezplačna za uporabo. To naredi aplikacijo Hal mBills za enega najbolj enostavnih in hkrati najugodnejših načinov plačevanja. Lep pozdrav, Lenča Zorko, marketing manager Hal mBills

Vlajke | 16.9.2016 | 10:21

V novici ne piše čisto tako: "Aplikacija je brezplačna, prav tako uporabniki pri plačevanju gostinskih storitev s Hal mBills ne plačajo nobene provizije. "

Matjaž Klančar | 16.9.2016 | 10:35

Vlajke, tako je v sporočilu sporočil Simon Steinman, očitno se je malce zmotil :-) " »Aplikacija je brezplačna, prav tako uporabniki pri plačevanju gostinskih storitev s Hal mBills ne plačajo nobene provizije. Aplikacijo lahko uporablja vsak, ne glede na to, pri kateri banki ima odprt račun,« dodaja Simon Steinman, vodja plačilnih storitev v podjetju Halcom Plačila. "

Lenča Zorko - Hal mBills | 21.9.2016 | 11:09

Pozdravljeni! Verjamem, da smo se narobe razumeli - plačevanje blagajniških računov je za uporabnika brezplačno. Ko plačate račun v restavraciji s Hal mBills, ne plačate nobene provizije. Provizija 0,25 eur se plača le pri plačilu položnice ali e-računa v aplikaciji Hal mBills. Lep pozdrav. Lenča Zorko, Hal mBills

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji