Objavljeno: 19.12.2013 12:00

Piratski zaliv končal s selitvijo

The PirateBay, zagotovo najbolj razvpiti iskalnik po (večinoma) piratskih torrentih ima že od nekdaj težave s svojim domovanjem v spletu. Kot kaže, so se dovolj dobro zavarovali pred ponovno zaplembo strežnikov (ki se jim je zgodila pred leti), še vedno pa imajo težave s svojim domenskim naslovom.

Iz običajnih thepiratebay.com in thepiratebay.org so že pred časom presedlali na švedski thepiratebay.se (kamor nas obisk prejšnjih dveh še vedno lepo preusmeri), v zadnjih mesecih pa so se pospešeno selili po svetu. Najprej so odpotovali na .GL (Grenlandijo), nato .IS (Islandijo), potem so šli na topleje, v .SX (Sint Maarten, del Nizozemske), kjer so jih spet pregnali, nato .AC (otok Ascension, sodi pod Veliko Britanijo), kjer so se jim tudi odpovedali in nato v .GY (Gvajana, včasih del Velike Britanije). No, tudi Gvajana se je odločila, da se z vročim krompirjem ni za igrati, tako da je Piratski zaliv spet dosegljiv prek »domače« domene .SE.

Vsaj zaenkrat - celotna selitev je bila namreč posledica tožbe, ki jo je švedski tožilec vložil proti strani ThePiratebay.se. Toda švedski registrar pravi, da domene ne bo zaplenil, dokler za to ne bo dobil odločbe sodišča…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji