Objavljeno: 28.1.2012

Photoshop z drugačno podobo

Adobe je razkril prve odlomke iz nabora novosti, ki ji bo imela naslednja različica priljubljenega orodja za obdelavo fotografij Photoshop v novi različici CS6. Ta pride med uporabnike predvidoma v prvi polovici leta, program pa bo imel veliko skupnega s sorodnim izdelkom Lightroom, ki je ta hip prav tako v fazi prenove, ki se bo odražala v novi različici 4.

Med glavnimi novostmi bo prenovljen uporabniški vmesnik, ki bo precej poenostavljen in minimaliziran s ciljem, da bi uporabnikom omogočili boljše osredotočenje na predmet obdelave, torej sliko. Prav v ta namen bo Photoshop prvič dobil možnost uporabo črnega oziroma temnega ozadja, kar so prvič uporabili že pred časom v Lightroomu. Temno ozadje namreč omogoča lažje razbiranje podrobnosti na fotografiji.

Photoshop CS6 bo dobil tudi povsem nov nabor orodij za obdelavo fotografij v načinu RAW, ki bo praktično enak kot v Lightroomu 4, omogoča pa še bolj natančno določanje osvetlitve, nivoja temne barve in jasnosti slike brez vnašanja dodatnih elementov, kot je denimo šum, v same fotografije. Adobe je menda v ta namen razvil povsem nove algoritme, ki ohranjajo osnovne informacije fotografije.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji