Objavljeno: 9.1.2012

Parrot AR.Drone 2.0

Podjetje Parrot na sejmu CES predstavlja drugo generacijo trenutno še zelo vročega helikopterčka s štirimi rotorji, ki ga krmilimo s pomočjo pametnih telefonov ali tablic z operacijskima sistemoma Android in iOS ter prek povezave Wi-Fi. Nova različica prinaša številne izboljšave, ki omogočajo enostavnejše krmiljenje robotskega helikopterja v zraku.

Kljub temu je največja novost nova video kamera, ki zmore snemati video posnetke z visoko ločljivostjo 720p (1280 x 720p), kar helikopterčku omogoča že skoraj polprofesionalno rabo za snemanje posnetkov iz zraka. Novi magnetometer omogoča enostavnejšo poravnavo usmerjenosti helikopterja z smerjo krmilne naprave, novo tipalo pritiska pa omogoča enostavnejše vzdrževanje stalne višine, kar je bilo doslej težko na nekoliko večjih višinah, ko ultrazvočno tipalo ni več delovalo.

AR.Drone pozna precej novih načinov letenja, med drugim "director mode" z bočnim premikanjem, kar pride prav pri snemanju video posnetkov. Način "absolute flight" omogoča zavijanje zgolj z nagibanjem telefona. Koristna je tudi možnost programiranja poti letenja do končne točke. Za najbolj drzne pa je na voljo nov programski vmesnik, s katerim lahko programiramo svoje vragolije. AR.Drone 2.0 bo na voljo v drugem četrtletju 2012 za ceno 300 dolarjev (brez DDV).

http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji