Objavljeno: 11.11.2013 06:00

Panasonicova 20-palčna tablica

Tablični računalniki niso nujno žepne velikosti. Panasonic je predstavil ogromen tablični računalnik, ki ima diagonalo zaslona z dolžino 20 palcev oziroma pol metra in ločljivost 4K.

Ponuja nam ločljivost Ultra HD 4K (3840 x 2560), ki se je sicer ne bi branili niti na televizorju v dnevni sobi. Gostota točk znaša 230 na kvadratni palec, kar je dovolj za gledanje tudi od blizu. Poganja ga procesor Intel Core i5 vPro, ima 8 GB pomnilnika, 256 GB SSD-ja, 2 GB VRAM-a in sprednjo kamero z ločljivostjo 1280 x 720. Za povezljivost je poskrbljeno z Wi-Fi, Bluetoothom, bralnikom kartic in USB 3.0 ter seveda priključek za docking. Vse skupaj poganja Windows 8.1 Pro. Avtonomija baterija znaša okrog dve uri. Taka beštija tehta 2,4 kilograma.

Iz karakteristik je razvidno, da Toughpad 4K UT-MB5, kot se uradno imenuje, ni namenjen domačim uporabnikom. Temu pritrjuje tudi cena 6000 dolarjev in možnost 10-točkovne zaznave dotikov. Z drugimi besedami: pišete in rišete lahko z vsemi prsti, ali pa s posebnim Electronic Touch Penom. To je prilagojen za natančnejše delo, saj komunicira z infrardečimi žarki s posameznimi točkami (piksli), s tablico pa z Bluetoothom, kar omogoča določanje vsakega piksla posebej.

Tablični računalnik je odporen celo na padce: ob delovanju lahko na zadnjo ploskev pade z metra višine, ugasnjen pa lahko pade s pol metra pod različnimi koti, pa naj mu ne bi bilo hudega. Namenjen je profesionalcem, ki ga bodo službeno uporabljali na terenu: za videoprodukcijo, za arhitekte, fotografe ipd. Naprodaj bo januarja.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji