Objavljeno: 7.8.2001

Panasonicov konceptni kamkorder

Japonski proizvajalci so znani po temu, da se trudijo narediti čim manjše in lažje prenosne naprave. Panasonic s svojim novim prototipom kamkorderja odpira nove meje. Izdelek je namreč sestavljen iz dveh delov, prvega ki vsebuje elektroniko in optiko, ter drugega, ki vsebuje mehaniko in akumulator. Kamkorder je narejen tako, da lahko drugi del po potrebi odstranimo in s sabo nosimo le optični del in elektroniko, ki pa lahko deluje kot digitalni fotografski aparat.

Največja prednost take zgradbe je precejšnje znižanje teže, saj namesto še vedno skromnih 570 gramov s sabo nosimo le 360 gramov, pa tudi dimenzije se zmanjšajo, na primer višina 11,5 na samo 7,7 cm. Kljub majhnim dimenzijam pa se kamkorder lahko pohvali z izvrstnimi lečami Leica Dicomar, ki omogočajo zum 10x (100x digitalno), precej več kot pri navadnih digitalnih fotoaparatih. Tipalo vsebuje milijon svetlobnih elementov, tako da poleg filmov lahko ustvarjamo slike velikosti 1200 x 900 pik, ki jih hranimo na pomnilniških karticah SD. Z pregled je vgrajen 2,5 palčni zaslon LCD.

Vse kaže, da izdelek ne bo ostal le prototip, saj ga Panasonic namerava poslati na tržišče še letošnjo jesen. Na Japonskem naj bi predvidoma stal okoli 1.600 dolarjev.

http://www.mei.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji