Objavljeno: 14.11.2011

Panasonicov 3D za množice

Panasonic je predstavil svoj drugi fotografski izdelek, ki omogoča izdelavo 3D fotografij in video posnetkov, vendar tokrat za precej manj denarja, kot pri prvem izdelku Lumic DMC-GH2. Novi kompaktni model z imenom Lumix DMC-3D1vsebuje dvojni objektiv in dvoje tipal z ločljivostjo 12 milijonov pik, poleg fotografij v 3D tehniki pa lahko snema tudi 3D video posnetke z ločljivostjo 1080i. Video posnetki so lahko shranjeni v zapisih AVCHD ali MP4.

Vse skupaj omogoča zmogljiv procesor z imenom Venus, ki nudi dovolj zmogljivosti za obdelavo velike količine podatkov. Ena od zanimivih kombinacij je, da lahko Lumix 3D1 z enim tipalom snema video posnetke (2D), z drugim pa izdelujemo sočasno fotografije. To pride prav vsem, ki bi radi pri določenem dogodku hkrati počeli oboje.

Povrh vsega lahko vsak objektiv, ki je širokokoten (25mm) in nudi 4x optični zum, samostojno zumira in fokusira sliko neodvisno od drugega. Fotoaparat zmore tudi slikati zaporedne fotografije s hitrostjo 8 slik na sekundo. Za nadzor celote skrbi velik, 3,5-palčen zaslon. Vse nastavitve opravljamo z vmesnikom na dotik, edina izjema je stikalo za preklo med 2D in 3D načinom snemanja. V ZDA je že v prodaji za ceno 499 dolarjev (brez DDV).

http://panasonic.net/avc/lumix/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji