Objavljeno: 4.9.2017 15:00

Oracle odpušča

Pri Oraclu naj bi v zadnjih dneh odpustili nekaj tisoč zaposlenih – uradno tega sicer še niso komentirali, a so se (sedaj že bivši) zaposleni oglasili preko različnih družabnih omrežji. Večina odpuščenih naj bi delalo na operacijskem sistemu Solaris, nekateri pa tudi v drugih oddelkih, denimo oddelku za procesorjih SPARC in v oddelku za magnetne trakove.

Oracle se je sicer zavezal, da bo operacijski sistem Solaris podpiral vsaj do leta 2030, a se lahko zgodi, da bo razvoj v prihodnje močno upočasnil. Računamo, da bo podjetje kaj več o prihodnjih načrtih predstavilo na lastni konferenci OpenWorld v začetku oktobra.

Oracle je sicer eden od gigantov v svetu programske opreme, znani so predvsem na področju podatkovnih baz, z nakupom podjetja Sun Microsystems leta 2010 pa so pod svoje okrilje dobili tudi MySQL, Java in procesorsko arhitekturo SPARC. Na slednjih temeljijo strežniški sistemi, na katerih se največkrat uporablja Solaris (ta temelji na Unixu, nekoč je bil znan kot SunOS). Poleg omenjenega Solarisa pa ponujajo tudi lastni Oracle Linux, brezplačno distribucijo, ki temelji na Red Hat Linuxu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji