Objavljeno: 5.11.2005

Oracle Database 10g Express Edition

Podjetje Oracle je izdalo predogledno brezplačno različico programske opreme za podatkovne zbirke Oracle? Database 10g Express Edition (Oracle Database XE), ki je odslej na voljo tudi prek spleta. Nova različica Oracle Database 10g razvijalcem aplikacij, administratorjem podatkovnih zbirk (DBA-jem) in študentom ponuja brezplačno osnovno podatkovno zbirko za razvoj in vpeljavo v svoje aplikacije. Hkrati je tudi prosto dostopna neodvisnim izdelovalcem programske opreme (ISV-jem), ki jo lahko prodajajo kot vgrajeno podatkovno zbirko v svojih aplikacijah in izdelkih.

Oracle Database 10g Express Edition je zgrajen na osnovi kode za Oracle Database 10g Release 2 in je polno združljiv z družino izdelkov Oracle Database, vključno z Oracle Standard Edition One, Oracle Standard Edition in Oracle Enterprise Edition. Uporabniki lahko začnejo z osnovnimi različicami Oracle Database 10g, ko se zahteve povečajo pa brez kakršnihkoli sprememb prestavijo svoje aplikacije na druge različice. Oracle Database XE prinaša iste skupne vmesnike za SQL in PL/SQL, kot so na voljo v Oracle Database 10g, ter širok nabor programskih vmesnikov, ki podpirajo potrebe različnih razvojnih skupnosti. Tako je na primer na voljo podpora razvijalcem za polni razvoj in vpeljavo za okolja Java, .NET, PHP in Windows. Poleg tega Oracle Database XE omogoča razvijalcem polni izkoristek prednosti Oracle HTML DB za hiter razvoj in vpeljavo spletnih aplikacij.

Izdelek je na voljo za 32-bitne operacijske sisteme Linux in Windows in ga je mogoče namestiti na katerokoli podprto strojno platformo. Kot brezplačna, osnovna podatkovna zbirka, Oracle Database XE ponuja uporabo največ enega procesorja ali enega izmed dveh jeder procesne zmogljivosti, uporabo pomnilnika s kapaciteto pod 1 GB, omejitev na eno namestitev po sistemu in shranjevanje do 4 GB uporabniških podatkov.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji