Objavljeno: 14.1.2017 01:00

Opera Neon – drugačen brskalnik

Spletni brskalniki so danes pri večini uporabnikov najbrž glavno, vsakdanje orodje, toda večina vodilnih programov že leta ni poizkusila s korenitimi spremembami, zlasti pri uporabniškem vmesniku. Podjetje Opera tu vidi priložnost, zato so javnosti predstavili povsem nov, za zdaj še konceptualni uporabniški vmesnik, brskalniku pa nadali ime Opera Neon.

Eksperimentalni brskalnik ima vgrajenih kar nekaj izvirnih elementov, vse pa je podrejeno sveži, prijetni uporabniški izkušnji. Zavihki so na primer predstavljeni kot krogle na desnem robu brskalnika, v njih pa vidimo miniaturen predogled strani. Če imamo odprtih veliko zavihkov, se le tisti najbolj pogosto uporabljani prikazujejo na desni strani.

Vsebine, kot so video posnetki, fotografije in datotečni prenosi se nahajajo zbrani na desnem robu brskalnika. V brskalniku lahko zelo preprosto odpremo dve spletni strani drugo ob drugi, kar pride včasih zelo prav. Brskalniku lahko nastavljamo ozadje, celo prosojnost strani, ki se prikazujejo. Video posnetke in glasbo lahko predvajamo v ospredju, denimo v manjšem oknu, tudi kadar se sprehajamo po drugih straneh. V brskalnik so vgradili celo take malenkosti, kot je vgrajeni snemalnik zaslon, da ni treba posegati po drugih orodjih.

Kljub številnim zanimivim funkcijam je Opera Neon za zdaj le prikaz koncepta brskalnika prihodnosti, saj trenutno manjka še cel kup doslej znanih orodij v brskalnikih opera. Med temi vgrajeni odjemalec VNP, program za preprečevanje prikaza oglasov in podpora za razširitve. Kljub temu Opera Neon lepo nakazuje, kakšna bo prihodnost tega skandinavskega brskalnika.

Cqyv1Fh5bCs

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji