Objavljeno: 2.7.2016 01:00

Olimpijske igre v navidezni resničnosti

Olimpijske igre so običajno pomembna odskočna deska za vpeljavo novih tehnologij na področju snemanja in predvajanja posnetkov. Tudi letošnje v brazilskem Riu de Janeiru pri tem ne bodo izjema.

Ameriška televizijska hiša NBC je napovedala, da bo predvajala okoli 85 ur posnetkov iz športnih prizorišč v tehniki navidezne resničnosti, torej prostorskih posnetkih za prikazovalnike navidezne resničnosti. Med dogodki bodo otvoritvena in zaključna slovesnost, košarkarske tekme, gimnastika, atletika, pa tudi odbojka na mivki, boks, skoki v vodo in jahanje.

Pri celotnem projektu sicer obstaja velika poslovna omejitev – posnetki v realni resničnosti bodo na voljo le za uporabnike naprav Samsung, specifično prikazovalnika Gear VR ter telefonov Galaxy S6, S7 in Note. Dogodki bodo predvajani tudi z zamikom glede na dogajanje v živo, pač zaradi potrebe preračunavanja in priprave strežbe v pretočnem zapisu. Za zdaj še ni znano, ali bodo ustvarjalci omogočili dostop kasnejši do posnetkov drugim uporabnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji