Objavljeno: 30.1.2013

Office 2013 in novi Office 365 sta v redni prodaji

Microsoft je v ZDA začel z uradno prodajo nove različice pisarniškega paketa Office 2013 in hkrati z ponudbo nove različice v obliki naročniškega paketa Office 365. Nova pisarna je bila že nekaj časa na voljo kupcem s količinskimi pogodbami, zdaj pa prihaja v redno prodajo, tako za domačo kot poslovno rabo.

Zanimivo je, da Microsoft v vseh sporočilih za javnost v ospredje daje Office 365 in ne Office 2013. Več kot očitno želijo kupce primamiti k naročniški različici, kjer se cene začnejo pri 100 dolarjih na leto za različico Office 365 Home Premium. Za ta denar naročnik pridobi pravico za namestitev paketa na tja do pet računalnikov (PC ali Mac), brezplačen dostop do vseh novih različic, ki bi prišle na red med trajanjem naročnine in dodatnih 20 GB prostora v spletnem pomnilniku SkyDrive.

Obstaja tudi posebna različica za študente in izobraževalne ustanove, kjer je treba odšteti 80 dolarjev za paket za rabo na enem računalniku, vendar za obdobje štirih let. Prenovljeni Office 365 Home and Business za poslovno rabo bo stal 150 dolarjev na leto, pride pa na vrsto nekoliko kasneje, predvidoma konec februarja.

Seveda obstaja še naprej možnost, da se kupci odločijo za klasičen nakup paketa Office 2013. Tu se ponudba začne v ZDA pri 140 dolarjih za različico Office 2013 Home and Student. Kdor želi še Outlook, bo posegel po različici Home & Business, ki stane 220 dolarjev. Najbolj pogosta poslovna različica Professional, ki vključuje še Access in Publisher, še naprej stane 400 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji