Objavljeno: 30.7.2008

Obračun vmesnikov HDMI ter DisplayPort

Čeprav sta bila vmesnika DisplayPort ter HDMI (High Definition Multimedia Interface) zasnovana za različne načine uporabe, ju njuna hkratna prisotnost na trgu dela resna tekmeca. Oba namreč ponujata prenos slike ter zvoka visokih ločljivosti in bosta nadomestila že desetletja uporabljane rešitve.

Vmesnik HDMI je med uporabniki že zadnji dve leti in je bil prvotno namenjen industriji zabavne elektronike, a vse bolj prodira tudi na področje računalniških rešitev, seveda multimedijskih. Z njim so opremljeni vsi novejši računalniški monitorji, grafične kartice, prenosni računalniki – torej izdelki, ki bi po načrtih snovalcev morali biti opremljeni z vmesnikom DisplayPort, vendar se bo to bržkone zgodilo šele čez dve ali tri leta.

Tržno raziskovalna skupina analitiko podjetja iSuppli si je vzela pod drobnogled trenutno stanje in na osnovi poročil proizvajalcev računalniških izdelkov in zabavne elektronike pripravila napovedi rasti uporabe v prihodnjih letih. Številke so jasno vidne v spodnjem grafu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji