Objavljeno: 11.12.2016 01:00

Nvidia razvija avtonomna vozila

Na cestah Kalifornije se je začelo pojavljati vozilo v znanih barvah družbe Nvidia, ki je dobilo dovoljenje pristojnih oblasti za testiranje tehnologije samodejne vožnje v rednem prometu. Čeprav se zdi, da gre le še za enega od vse številnejših projektov s področje avtonomnih vozil, ima Nvidia morda izdelek, ki je še najbližji konkretni rabi v vsakdanjih vozilih.

Spomnimo se, da je Nvidia v začetku leta predstavila specializirani računalnik Drive PX 2, ki temelji na njihovi priznani arhitekturi GPU, idealni za procesiranje velikega števila podatkov v realnem času, kar je predpogoj za zaznavanje realnega sveta in s tem za kvalitetno samodejno vožnjo.

Priporočamo ogled video posnetka, ki so ga nedavno poslali v javnost in iz katerega je razvidno, da je Nvidia uspela računalnik v avtomobilu naučiti vožnje tudi v izjemno zapletenih okoliščinah, kjer konkurenca menda še ni nared. Ne smemo tudi pozabiti, da se je Nvidia pri razvoju povezala s Kitajsko družbo Baidu, eno največjih internetnih družb na svetu. To ji daje močno finančno zaledje za nadaljnje raziskave, pomeni pa lahko tudi, da bom prve dokončne izdelke sprav srečali prav na Kitajskem.

-96BEoXJMs0

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji