Objavljeno: 31.12.2001

Nvidia ne popušča

Kljub vse glasnejšim opozorilom, da podjetje nVidia, kot gonilna sila na področju grafičnih pospeševalnikov, nove grafične procesorje razvija prehitro in da jih tržišče (oz. kupci) ne dohaja več, še ni sledu o upočasnitvi razvoja. Pred kratkim so tako v javnost pricurljali podatki o novih Elsinih grafičnih karticah, ki bodo uporabljale nove pospeševalnike družbe nVidia.

Prvi čip, s kodnim imenom NV17, bo zelo podoben pravkar najavljenemu mobilnem modelu NV17M, ki bo naslednik sedanjega Geforce2Go. NV17 bo namenjen manj zahtevnim uporabnikom in bo podpiral do 64 MB pomnilnika DDR, jedro pa bo delovalo s frekvencami do 250 MHz.

Vrhunski model, ki ga nekateri že imenujejo Geforce 4, ima kodno ime NV25, vgrajen pa bo v Elsino kartico Gloria IV. Najmočnejši model bo imel kar 128 MB pomnilnika DDR s taktom 300 MHz, medtem ko bo jedro procesorja delovalo s hitrostjo 330 MHz.Oba procesorja bosta izdelana v 0,13 mikronski tehnologiji.

Uradno najavo NV25 lahko pričakujemo v začetku leta 2002, prve grafične kartice, ki bodo temeljile na njem, pa v drugem četrtletju 2002. To pomeni zgolj eno leto po predstavitvi procesorja Geforce 3.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji