Objavljeno: 9.12.2005

Novosti v Gmailu

Google nadaljuje z dodajanjem novih zmogljivosti svojemu poštnemu servisu Gmail, ki pa ima še vedno status "beta" izdelka. Najbolj zanimiva novost je novo orodje Web Clip, ki omogoča spremljanje novic in blogov v zapisih RSS/Atom. Uporabnik tako ob spremljanju elektronske pošte lahko prebira tudi novosti v RSS dovodih, pri čemer orodje prikazuje obenem povezavo na izvorno stran in datum ter čas nastanka nove vsebine.

Web Clip pa ni edino orodje. Uporabniki Gmaila lahko denimo odslej pregledujejo dokumente v zapisih MS Office (.doc, .xls, .ppt), Open Office in Adobe Acrobat (PDF) kar v obliki HTML kode. Pri tem so sicer nekatere omejitve (predvsem glede prikaza grafičnih elementov v dokumentih, npr. datotekah PDF), vendar uporabniku za pregledovanje priponk ni več potrebno nameščati dodatnih orodij oziroma pregledovalnikov za te dokumente.

Gmail je obenem dobil tudi zaščito pred virusi, saj se vsako prejeto in poslano sporočilo v ozadju servisa pregleduje pred morebitnimi nevšečnostmi. Google je novosti navedel v novicah servisa, vendar kot kaže novih zmožnosti niso aktivirali pri vseh uporabnikih naenkrat temveč jih aktivirajo postopoma, najbrž zaradi sprotnega spremljanja vpliva novosti, na zanesljivost in odzivnost poštnih strežnikov.

http://www.gmail.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji