Objavljeno: 2.11.2000

Novosti podjetja Dell

Podjetje Dell je predstavilo niz novosti, s katerimi želijo podkrepiti vodilni položaj pri prodaji osebnih računalnikov. Prva novost je prenosnik Inspiron 5000e z veliko ločljivostjo 14-palčnih in 15-palčnih zaslonov Ultra XGA. Kljub velikim zaslonom je prenosnik razmeroma majhen (debelina 3,8 cm in teža 3,3 kg), osnovni model pa premore procesor Intel Mobile Celeron s hitrostjo 600 MHz, 14,1-palčni zaslon XGA, 64 MB pomnilnik in 6 GB disk. Za sliko skrbi videokartica ATI Rage Mobility 128 z vodilom AGP in 16 MB videopomnilnikom, ki omogoča tudi prikaz slike na televizorju ali drugi videonapravi. Med opremo je lahko tudi brezžični omrežni vmesnik, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 11 Mb/s na razdalji do 50 metrov. Disketna enota je vgrajena v računalnik, tu pa je tudi modularno razširitveno mesto, v katero lahko vgradimo dodatni akumulator, enote CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW ali Zip. Na voljo so do 32 GB diski, pomnilnik pa lahko razširimo do 512 MB.

Za tiste, ki potrebujejo na poti karseda zmogljiv računalnik, Dell odslej ponuja prenosnik Inspiron 8000. Novi model je še posebej primeren za zahtevne grafične in videoprograme, saj premore grafični pospeševalnik ATI Mobility M4 z vmesnikom AGP 4x in s kar 32 MB pomnilnikom. Za video obdelavo je vgrajen vmesnik Firewire, na voljo pa je tudi dovolj prostora za podatke. Poleg osnovnega diska, ki je lahko do 32 GB in se prvič vrti s 5400 vrtljaji na minuto (v prenosnikih so bili doslej večinoma modeli s 4500 vrtljaji na minuto), je v računalniku na voljo modularni prostor, v katero lahko vgradimo tudi drugi disk ali enoto CD-ROM, DVD-ROM ali CD-RW, čeprav ima računalnik ob tem že fiksno vgrajeno eno od zgoraj vgrajenih enot (CD-ROM 24x, DVD-ROM 8x, ali CD-RW 8x). Računalnik je na voljo s 14,1- in 15,1-palčnimi zasloni z veliko ločljivostjo (Ultra XGA), vsebuje modem, omrežni vmesnik, zvočno kartico s podporo za digitalni izhod (Dolby Digital AC3), zvočnike Harman Kardon, izhod za prikaz slike na televizorju in še marsikaj drugega. Inspiron 8000 je na voljo v štirih različnih barvah, v ZDA pa je osnovna cena 1900 dolarjev.

Druga novost je prenovljena družina osebnih računalnikov OptiPlex. Dellovi oblikovalci so pri osebnem računalniku Optiplex opustili svetlo kremno barvo in škatlasto obliko ter mu namenili zaobljen videz in temno sivo zunanjost. Nova oblika tvori osnovo za paleto novih ohišij, ki jih bodo pri Dellu proizvajali v prihodnosti.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji