Objavljeno: 15.2.2008

Novosti iz Nokie

Nokia je na svetovnem kongresu mobilne telefonije predstavila štiri nove mobilne telefone, ki so namenjeni zelo različnim skupinam uporabnikov. Prva novost je Nokia N96, ki ga sami avtorji označujejo kot "večpredstavni računalnik optimiziran za gledanje video vsebin in televizije". Telefon ima velik zaslon LCD z diagonalo 7 cm, 16 GB notranjega pomnilnika in podporo visoko kakovostnim video posnetkom v celi vrsti zapisov (MPEG-4, WMV, Flash Video). Pomnilnik je moč razširiti s karticami micro SD, vgrajen je fotoaparat s 5 milijoni pik, za komunikacijo z internetom pa služita vmesnika WI-Fi in HSDPA. Podobno kot predhodnik N95 je telefon dvosmerno drsni, s čimer se prilagodi trenutni rabi - kot telefon oziroma predvajalnik. Nokia N96 bo po pričakovanjih na voljo v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Nokia N96.

Druga novost je Nokia N78, ki se prav tako lahko pohvali z izrazito večpredstavno usmerjenostjo. Združuje namreč podporo za glasbo, navigacijo in fotografijo, tudi prek spletnih storitev Nokia Music Store, Nokia Maps in Share on Ovi (novo spletno storitvijo, ki uporabnikom omogoča izmenjevanje osebnih večpredstavnih vsebin). Vgrajeni so vmesniki GPS, Wi-Fi, HSDPA, fotoaparat s 3,2 milijoni pik ter radijski sprejemnik. Nokia N78 bo po pričakovanjih na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta.

Nokia N78.

Tretja novost je model Nokia 6210 Navigator, ki jo proizvajalec označuje kot svojo prvo mobilno napravo opremljeno s sistemom GPS in vgrajenim kompasom za vodenje pešcev. Vgrajeni kompas zahvaljujoč 'merilcu pospeška', ki meri spremembe v smeri in orientaciji, omogoča enostavno spremljanje zemljevida med hojo. Telefon je mišljen za uporabo v kombinaciji s programsko rešitvijo Nokia Maps 2.0, ki vključuje popolno glasovno in vizualno vodenje po ulicah brez posebnega doplačila. Nokia Maps 2.0 poišče najhitrejšo pot do želene destinacije in jo prikaže na zemljevidu. Nokia 6210 Navigator omogoča enostavno navigacijo tudi v vozilu, zahvaljujoč prednaloženi navigaciji z upravljanjem na dotik, popolnemu glasovnemu vodenju in samo pritrdilnemu kompletu za vgradnjo v vozilo. Če uporabnik slučajno napačno zavije, naprava samodejno izračuna novo pot. Lokalni zemljevidi so prednaloženi na 1 GB pomnilniško kartico priloženo napravi, posodabljanje zemljevidov pa je vključeno v prodajno ceno. Sicer pa gre za zmogljiv telefon s podporo za omrežje HSDPA, predvajalnikom MP3, digitalnim fotoaparatom s 3,2 milijoni pik in radijskim sprejemnikom

Nokia 6210 Navigator.

Zadnja novost naj bi bil nov "standardni" poslovni telefon z nazivom Nokia 6220 Classic, ki pa je po lastnostih vse prej kot klasičen izdelek. Med lastnostmi velja predvsem omeniti vgrajen sprejemnik GPS in digitalni fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov pik. Nokia 6220 Classic bo po pričakovanjih na voljo na izbranih trgih v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Nokia 6220 Classic.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji