Objavljeno: 19.10.2005

Novi tiskalniki HP

HP Slovenija je na novinarski konferenci predstavil del jesenskih novosti na področju tiskalniških izdelkov za pisarniško rabo.

V družini Color Laserjet 3000 je HP predstavil tri nove barvne laserske tiskalnike. Med seboj se razlikujejo predvsem v hitrosti tiska. Zanimiva lastnost najhitrejšega izmed predstavljenih (Laserjet 3000) je, da listi črno-belega izpisa skozi tiskalnik potujejo po drugi poti kakor barvni. Zaradi tega je hitrost črno-belega izpisa višja (29 strani/min), kljub temu pa tudi deklarirana hitrost barvnega tiska (15 strani/min) ni ravno nizka. Preostala dva modela sta sicer počasnejša pri tiskanju ČB strani, vendar se zato ponašata z višjo kakovostjo tiska (tehnologija ImageRet 3600) ter višjo hitrostjo barvnega tiska.

Prenosni tiskalnik HP Deskjet 460 je naslednik prenosnega modela DJ 450. Z možnostjo delovanja na akumulator in brezžično povezljivostjo preko bluetooth ali WLAN (ob nakupu ustreznega vmesnika CF) predstavlja idealnega sopotnika poslovnežem, ki potrebujejo razmeroma hiter barvni izpis (15 strani/min) tudi izven pisarniškega okolja.

V seriji zmogljivih brizgalnih tiskalnikov za poslovno uporabo po novem nastopa HP Officejet Pro K550. Gre za tiskalnik formata A4, katerega največja odlika je predvsem nizka cena barvnega izpisa. Poleg mrežnega vmesnika je kot dodatna oprema na voljo tudi enota za obojestranski tisk.

Predstavljena družina tiskalnikov HP LaserJet 4700 nadomešča tiskalnike serije 4650. Ti tiskalniki s svojo zmogljivostjo in hitrostjo merijo na zahtevnejše delovne skupine. Poleg številnih sicer običajnih tiskalniških dodatkov je na voljo tudi enota, ki omogoča avtomatsko spenjanje in zgibanje potiskanih listov. Novost je še večnamenski model Laserjet 4730 MFP, ki ima upravljalno ploščo z zaslonom LCD, občutljivim na dotik in za katero HP trdi, da je ena bolj preprostih za upravljanje na tržišču.

Za konec je HP predstavil tudi novosti na področju upravljanja tiskalniških izdelkov, ki so jo poimenovali HP Easy Printer care management. Ta omogoča nadzor do 15 združljivih tiskalnikov (vsi najnovejši in večina novejših izdelkov) v omrežju preko enotnega programskega orodja. Predvsem v večjih podjetjih bo dobrodošla možnost pregleda in omejevanje števila natisnjenih strani (ločeno za ČB in barvne) po posameznih uporabnikih. Na voljo bo predvidoma od novembra naprej brezplačno na spletnem naslovu www.hp.com/go/easyprintercare.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji