Objavljeno: 3.8.2001

Novi ThinkPad nudi varne brezžične komunikacije

IBM je predstavil nov vrhunski prenosni računalnik z oznako ThinkPad T23, ki med številnimi novostmi vsebuje tudi novo integrirano vezje za zagotavljanje visoke stopnje zaščite pri povezovanju v žičnih in brezžičnih omrežjih ter varnost podatkov. ThinkPad T23 je poleg tega zasnovan na najnovejšem procesorju Intel Pentium III Processor-M s taktom 1,13 GHz, vsebuje 128 MB do 1 GB velik pomnilnikom in 15 do 58 GB velik disk. V tankem ohišju lahko kupci izbirajo med 14,1 palčnim zaslonom z ločljivostjo 1024 x 768 ali 1400 x 1050 pikami.

Kot že rečeno je ena največjih novosti vgrajen sistem Embedded Security Subsystem, ki zagotavlja šifrianje podatkov, avtentifikacijo uporabnikov in druge funkcije, za delec cene podobnih rešitev s pametnimi karticami. ThinkPad T23 ima vgrajen poleg običajnega modema V.92 in omrežnega vmesnika tudi brezžični omrežni vmesnik IEEE 802.11b, ki podpira vgrajeni varnostni koprocesor za zagotavljanje dodatne varnosti pri prenosu podatkov. Vmesnik je povsem integriran v računalnik, antena pa je skrita v zaslonu računalnika. Novost je tudi razširitveno mesto UltraPort na vrhu zaslona, kamor lahko vgradimo več različnih delov, na primer dodatni vmesnik Bluetooth, digitalno video kamero, kvaliteten mikrofon za podporo razpoznave govora ali pa enoto za pomnilniške kartice Compact Flash.

Precej je novosti tudi v priloženi programski opremi, kjer izstopa modul ThinkPad Access Connections, s katerim lahko vodimo vse možne načine priključevanja na omrežja, pa tudi nadzorujemo kvaliteto in druge parametre povezave. Nova so tudi napredna orodja za zaščito in povrnitev podatkov ter celotnega sistema. Cena novega prenosnika znaša odvisno od konfiguracije v ZDA od približno 300 do 4000 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji