Objavljeno: 22.2.2008

Novi Sony Ericssoni

Sony Ericsson je na novinarski konferenci v Zagrebu predstavil svoje poslovanje v preteklem letu in obete za prihodnost, obenem pa so predstavili tudi nekaj novih modelov aparatov, ki bodo kupcem na voljo tekom letošnjega leta.

Večino modelov so svetovni javnosti sicer prvič pokazali že v Barceloni, v začetku februarja. Med bolj zanimivimi sta nova modela C702 ter C902, ki sodita v družino Cyber-shot, njuna posebnost pa je odpornost na prah in tekočine. Prenove bodo deležne tudi ostale znamke Sony Ericssonovih telefonov, pri tem pa pri večini aparatov še bolj kot pri predhodnikih poudarjajo specifično namembnost posamezne serije, kateri so podrejene karakteristike in oblika naprave.

Največ pozornosti je bila seveda deležna nova blagovna znamka Xperia in njen prvi najavljeni model Xperia X1. Telefon s polno tipkovnico QWERTY in drsnim zaslonom, poganja operacijski sistem Windows Mobile 6. Z njim poskuša izdelovalec prodreti na trg pametnih telefonov z na dotik občutljivim zaslonom, ki je začel intenzivneje naraščati predvsem po prihodu Applovega iPhona. Na težko pričakovanega novinca pa bomo pri nas žal morali čakati do konca leta.

Xperia X1

http://www.sonyericsson.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji