Objavljeno: 6.4.2001

Novi različici Windows Media Audio in Video

Microsoft je izdal novi različici zapisov Windows Media Audio in Video, ki ponujata višjo kvaliteto ob manjši velikosti datotek. Novi zapisi so posebej pripravljeni za Windows Media Player 8, ki bo izšel jeseni z Windows XP, vendar pa jih podpirata tudi starejše različice Windows Media Playerja, od 6.4 naprej. Poleg novih zapisov je Microsoft izdal tudi sedmo različico Windows Media Playerja za Macintosh.

Nova različica video zapisa naj bi tako omogočala prikaz pretočnih video zapisov, ki bodo pri običajni hitrosti modemov ADSL (vsaj 512 kb/s) po kvaliteti primerljivi z zapisi na ploščah DVD. Zvočni zapis naj bi bil primerljiv z tistim na ploščah CD-jem že pri gostoti zapisa 48 kb/s, medtem ko konkurenčni (in brezplačni) zapis MP3 ponuja podobno kvaliteto šele pri 128 kb/s.

Nova zapisa omogočata še večjo stopnjo zaščite, zato so ju hitro podprli ponudniki spletnih vsebin, kot so ALWAYSi, Intertainer, CinemaNow in IMAX. Nekateri med njimi že ponujajo filme, glasbo in informacije v novih zapisih Windows Media. Tako ponudniki kot tudi Microsoft pričakujejo, da bo nov zapis omogočil večini uporabnikov interneta plačljiv ogled filmov in poslušanje glasbe po spletu.

http://www.microsoft.com

http://www.windowsmedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji