Objavljeno: 31.1.2012

Novi Monitor

Prvi mesec novega leta je naokoli, s tem pa je na voljo tudi nova številka revije Monitor. Tokrat smo se poglobili v ponudbo kabelskih in internetnih ponudnikov televizije pri nas. Ogledali smo si vse napredne rešitve, od televizije v spletnem brskalniku pa do televizije na iPadu. Govorimo tudi o tem, kako povezati računalnik s televizorjem in kako narediti lastni televizijski računalnik HTPC.

Zadnja leta ogromno pišemo o pametnih telefonih, sploh tistih, ki imajo za osnovo operacijski sistem Android. V tej številki smo se lotili preizkusa programov GPS, ki te telefone spremenijo v cestne, kolesarske ali ročne navigatorje. Preizkusili smo kar devet tovrstnih programov. Pri programski opremi omenimo tudi primerjavo Microsoftove nove spletne pisarne, imenovane Office365, z doslej zelo priljubljenim Google Docs for Business.

Med preizkusi lahko omenimo izredno zanimivo napravo iz Asusa, tablični računalnik Transformer Prime. Gre za hibridno napravo, ki je lahko tablica ali majhen prenosnik. Gre za drugo generacijo omenjene naprave, tokrat so vgradili Nvidijin procesorski nabor Tegra 3, na njem pa teče Android 4.0. Preizkusili smo tudi drugo generacijo HPjeve tablice Slate, ki je namenjena bolj poslovnim uporabnikom.

V tokratni številki si lahko preberete tudi poročilo iz sejma zabavne elektronike CES, ki se je te dni odvijal v Las Vegasu. Obiskali pa smo tudi razvojni center podjetja Lenovo v bližini Pekinga. Kot vedno pa se v reviji najde še veliko posameznih preizkusov, nasvetov in mnenj.

V našem arhivu so na voljo tudi članki prejšnje številke. Omenimo pa še novo oddajo MonitorTV, ki je na voljo tako na spletu kot tudi na tokratnem DVDju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji