Objavljeno: 29.11.2011

Nov Monitor že v prodaji

Mesec je naokoli, z njim pa prihaja nova številka revije Monitor. V njej smo se lotili temnejše plati odprte platforme Android. Preizkusili in opisali smo celo vrsto programov, med njimi tudi take, s katerimi lahko brez vednosti uporabnika snemamo njegove pogovore. Seveda lahko tudi spremljamo poslane SMSje, pa preverjamo, kaj nekdo počne na Facebooku in podobno. Zanimivo je pravno mnenje strokovnjaka na te teme, kot tudi intervju s strokovnjakom na področju računalniške varnosti.

Po poletni številki, kjer smo povzeli cene in pokritost mobilnega interneta na hrvaškem morju, smo se tokrat lotili smučišč. Konkretno smučišč v Avstriji in Italiji.

Na trgu digitalnih fotoaparatov se je pred časom pojavil novi segment t.i. brez-zrcalnih aparatov z izmenljivimi objektivi. Sedaj je v tem segmentu že kar veliko tekmecev, tako smo opravili velik test, kjer smo primerjali deset različnih modelov, ob bok pa smo jim postavili DSLR in zmogljivejši žepni model.

Pri novih napravah seveda omenimo preizkus Applovega iPhone 4S, za katerega že zgleda, da bo ponovno prodajna uspešnica. Preizkusili smo tudi novo Samsungovo napravo, Galaxy Note. Gre za dvolično napravo, ki je bodisi gromozanski telefon, bodisi majhna tablica. K nam je prispelo tudi cel kup drugih naprav, od novih tablic pa do telefonov in celo par GPS navigatorjev.

Letos pa je tudi 40. obletnica prvega mikroprocesorja, Intelovega 4004. Pišemo o njegovi zgodovini in o poti, ki so jo do danes prehodili tovrstni procesorji. Na drugi strani pa objavljamo preizkus dveh novih zmogljivih procesorjev, AMDjevega osemjedernega FX-8150 ter Intelovega Core i7-3960. Kot vedno pa je v reviji tudi tokrat veliko različnih nasvetov, novic, kolumn... V našem spletnem arhivu pa je sedaj na voljo številka prejšnjega meseca.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji