Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.11.2017

Novi Huawei – prvi z umetno inteligenco

Huawei tudi na področju mobilnih telefonov postaja globalni igralec, to se vidi tudi po izdelkih, ki smo jim priča v zadnjem času. Njihova serija Mate, ki je bila od nekdaj pokazatelj tehnološke zmogljivosti tega podjetja, se je letos zavihtela na sam vrh in uspešno zmešala štrene tako Applu kot Samsungu.

Telefon Mate 10 Pro, ki bo v prodaji od prvega decembra (prednaročila že sprejemajo) je že na prvi pogled videti kot premijski telefon, že zato, ker ga odlikuje vrhunski zaslon OLED razmerja 18:9, ki se razprostira skorajda po celi sprednji strani. Diagonala zaslona je kar 6-palčna, v žepu pa vseeno ne zaseda nič več prostora kot običajni 5-palčni telefoni.

Bralnik prstnih odtisov se je s sprednje strani preselil na zadnjo, zaradi česar je telefon odklenjen takoj, ko ga izvlečemo iz žepa, poleg njega pa se bohotita še dva fotografska objektiva. Novi Mate 10 Pro ima namreč fotografski del, ki ga poganja sodelovanje s fotografsko legendo Leica in omogoča izdelavo vrhunskih portretnih fotografij, zelo široka zaslonka pa zmore tudi fotografiranje v mraku.

Ko smo že pri fotografiji, ne smemo pozabiti na posebno enoto NPU (Neural Processing Unit), ki z metodami umetne inteligence omogoča takojšnje prepoznavanje fotografiranega motiva, zaradi česar je končni izdelek kar najbolje prilagojen. NPU, ki je del lastnega procesorja Kirin 970, pomaga tudi pri priloženem jezikovnem prevajalniku, ki je bil razvit v sodelovanju z Microsoftom. Predvsem pri hitrosti razpoznavanja vzorcev (strojno učenje), zaradi katerega se lahko s prevajalnikom tudi pogovarjamo. Omenimo še inteligentno razpoznavanje vzorcev uporabe in ustrezno prilagajanje sistema, zaradi česar bo telefon enako hiter kot je ob nakupu, tudi čez leto, dve ali tri.

Procesor Kirin 970, ki vsebuje kar štiri hitra jedra Cortex-A73 in štiri varčna Cortex A-53, je trenutno v samem vrhu procesorjev, ki se vgrajujejo v telefone, zato je uporabniška izkušnja tekoča in zvezna. Še posebej, ker procesorju pomaga kar 6 GB pomnilnika, za podatke pa je na voljo kar 128 GB prostora.

Strojni opremi je prilagojena tudi programska - zadnja različica Androida 8.0 (Oreo), ki je nadgrajena s posebej optimizirano lastno preobleko EMUI 8. Vmesnik EMUI je z vsako različico bolj »lahek«, predvsem pa prilagodljiv in omogoča, da telefon uporabljamo kot Googlov Pixel (»čisti android«), hkrati pa smo deležni dodatnih možnosti, kot je denimo upravljanje s členki in še kaj.

Huawei Mate 10 Pro ni samo telefon, če želimo, je lahko tudi računalnik, saj ima vgrajen poseben namizni način delovanja, EMUI Desktop. Telefon z ustreznim kablom ali razdelilnikom le priklopimo na monitor (in morebiti še tipkovnico in miško) in že se bo spremenil v namizni računalnik z vsemi dobrotami prekrivajočih se oken, kot smo jih vajeni v Windows.

VJwgIosI4g4

Za konec – smo že omenili, da je Mate 10 Pro tudi vodotesen? Uporaba na smučanju, na plaži, nenazadnje ob skodelici kave, končno ne bo več problem.

 

 

Kdor bo Huawei Mate 10 Pro naročil v prednaročilu, bo ob nakupu prejel tudi 360-stopinjsko kamero, ki zajema prostorske fotografije in video posnetke.

Obiščite nas na FB: 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji