Objavljeno: 19.2.2013

Nova številka Monitorja

Tokrat smo nekoliko pohiteli, saj je nova številka revije na voljo še pred šolskimi počitnicami. V njej so glavna tema računalniški servisi. V zadnjih nekaj mesecev smo namreč anonimno preizkusili devet servisov računalniške opreme, vsakemu smo odnesli enak računalnik z enakimi težavami, rešitve (in seveda tudi cene) pa so ponekod tudi zelo odstopale.

V podobni luči je tudi članek o tem, kako si nekatere spletne trgovine sproti prilagajajo cene glede na končnega uporabnika. Tako so znani primeri, da si spletna trgovina zapomni, katere artikle smo si ogledovali, pri kasnejšem obisku pa tem artiklom dvigne cene.

Danes je na prodajnih policah vse več brez-zrcalnih fotoaparatov, ki prevzemajo področje, ki so ga nekoč pokrivali vstopni modeli DSLR. Na trgu se je od našega zadnjega večjega preizkusa že nabralo kar nekaj novih modelov, tako smo v tej številki opravili preizkus dvanajst najbolj zanimivih tovrstnih aparatov.

Med posameznimi napravami pa omenimo novo Nokio Lumia 820, Sonyjev kompaktni aparat RX1 s tipalom polnega formata in ceno čez tri tisoč evrov ter Fujitsujevo poslovno tablico Q702, ki je križanec med tablico in prenosnikom.

Kot ponavadi pa je tudi v tokratni številki ogromno različnih posameznih preizkusov, mnenj, novic in nasvetov – med slednjimi omenimo novosti v novih Windows 8.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji