Objavljeno: 11.6.2001

Nova različica SuSE Linuxa z dodano varnostjo in podporo za večpredstavnost

Nemško podjetje SuSE je na tržišče poslalo novo različico lastne distribucije Linuxa SuSE Linux 7.2, ki temelji na jedru 2.4.4 in namizju KDE 2.1.2. Dodane so mnoge večpredstavne >>olepšave<< sistema, kot je podpora za dodatke v Netscape Navigatorju, zapise Flash, RealAudio in RealVideo, dodali pa so tudi predvajalnik MP3, klaviaturo MIDI in program za urejanje glasbe. Izboljšana je tudi varnost z osebnim požarnim zidom AMaViS, ki hkrati preverja elektronsko pošto za viruse in datotečni strežnik Samba 2.2, ki podpira Microsoftove datotečne sisteme, kar bistveno olajša povezovanje računalnikov. Različica SuSE Linuxa 7.2 za domače uporabnike stane 30 dolarjev, profesionalna različica pa 70 dolarjev.

Poleg nove različice za 32-bitne sisteme, je SuSE predstavil tudi različico SuSE Linuxa 7.2 za Intelov 64-bitni procesor Itanium. Trenutno ga nihče od proizvajalcev strojne opreme ne prilaga nameščenega na sisteme Itanium, vendar ga mnogi priporočajo kot primeren operacijski sistem.

Kljub temu, da so pri SuSE v začetku leta odpustili kar 500 zaposlenih, njihov tržni delež v prvem četrtletju letošnjega leta znaša kar 25 odstotkov vseh novih namestitev Linuxa v ZDA.

http://www.suse.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji