Objavljeno: 9.1.2012

Nova ofenziva novosti pri Lenovu

Kitajsko podjetje Lenovo na sejmu CES predstavlja cel niz zanimivih novosti na področju prenosnikov. Tehnološko morda najbolj zanimiva novost je brez dvoma novi model ThinkPad X1 Hybrid, naslednik modela ThinkPad X1, ki ohranja tanko in lahko zasnovo, obenem pa omogoča še enkrat daljšo avtonomijo. Ta lahko doseže do 10 ur ob uporabi hibridnega načina Instant Media Mode (IMM), za katerega je na voljo drugi procesor ter alternativni operacijski sistem s temeljem na Linuxu.

ThinkPad X1 Hybrid.

IMM namreč vklopi v prenosniku vgrajen Qualcommov dvojedrni mobilni procesor, 16 GB pomnilnika Flash ter na Linux jedru temelječ Lenovov operacijski sistem. Za preklop iz načina IMM v okensko okolje sistema Windows uporabnik preprosto klikne na ikono na zaslonu prenosnika. V načinu IMM se prenosnik obnaša podobno kot pametni mobilnik, pri čemer je stalno vklopljen, uporabniku pa omogoča brskanje po spletu, ogled fotografij in video posnetkov ter poslušanje glasbe. Podprto je celo delo z dokumenti.

ThinkPad X1 Hybrid in Windows.

Prenosnik je debel vsega 15 milimetrov in tehta manj kot 1,8 kg, s čimer sodi v kategorijo nastajajočih Ultrabookov. Vgajen je 13,3-pallčni zaslon, uporabniki pa bodo lahko izbirali med najnovejšimi procesorji Intel Core i3, i5 ter i7. N

Zanimivo, da ima ThinkPad X1 Hybrid priznano steklo Corning Gorilla Glass, poleg vmesnika HDMI pa najdemo tudi vmesnik WiDi za brezžično povezavo z zasloni ter zvočno tehnologijo Dolby Home Theater v4. Za nameček ThinkPad X1 Hybrid premore tehnologijo Rapid Charge, ki zmore baterijo prenosnika napolniti do 80 odstotkov kapacitete v vsega 30 minutah. V prodajo pride poleti za ceno 1.600 dolarjev (brez DDV).

ThinkPad X1 Hybrid in IMM.

Druga novost je ultraprenosnik ThinkPad T430u, ki predstavlja dober kompromis med klasičnimi poslovnimi prenosniki in ultra lahkimi modeli. Kljub temu, da ima 14-palčni zaslon, tehta le 1,8 kg in je debel manj kot 2 cm. To je tudi prvi prenosnik, ki je opremljen z

novo minimalistično ThinkPad tipkovnico. Poslovno naravnanost ThinkPad T430u nakazuje z izbiro zmogljivih Intel Core procesorjev ter grafičnih kartic NVIDIA, možnostjo izbire enote SSD, tehnologijami za hiter zagon ter šesturnim trajanjem delovanja z akumulatorji. Prodaja bo stela jeseni za ceno najmanj 850 dolarjev.

ThinkPad T430u.

Poleg teh dveh nosilcev je Lenovo predstavil tudi nove modele modelov ThinkPad Edge, ki so namenjeni manj zahtevnim poslovnim uporabnikom. Poslovni prenosniki ThinkPad Edge serije S, ki bodo na voljo z 11-, 13-, 14- ter 15-palčnimi zasloni, bodo postregli z več stila, medtem ko modeli Lenovo serije B stavijo na ugodno ceno in bodo na voljo le na izbranih tržiščih. Večina novih prenosnikov bo opremljena z najnovejšimi procesorji Intel Core ter tehnologijo posebnostjo - vmesnikom Thunderbolt.

ThinkPad Edge S43 je odet v črno barvo ter opremljen s kovinskimi dodatki,premore 14-palčni zaslon, poleg novih procesorjev Intel pa si lahko omislimo drugi disk s skupno zmogljivosti sistema 1 TB. Novi modeli iz družine ThinkPad Edge uporabnikom omogočajo široko izbiro glede zmogljivosti, saj so na voljo na Intelovih (E130, E330, E430 in E530) ter AMD-jevih platformah (E135, E335, E435 in E535). Prenosniki iz serije Lenovo B pa predstavljajo vstopne modele v svet poslovnega računalništva, saj se njihova cena začne pri 500 ameriških dolarjih (brez DDV).

ThinkPad S430.

ThinkPad E430.

ThinkPad E530.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji