Objavljeno: 9.7.2001

Nova generacija grafičnih pospeševalnikov Kyro

Kyro in Kyro II, grafična procesorja, ki ju STMicroelectronics izdeluje po licenci podjetja Imagination Technologies (procesor Power VR Series 3), bosta dobila naslednika - predstavniki družbe so namreč potrdili, da so kupili licenco tudi za prihodnja rodova procesorjev Power VR, Series 4 in 5.

Nov procesor, zelo verjetno z imenom Kyro III (Power VR 4), bo deloval s frekvencami okoli 250 - 300 MHz in bo podpiral do 64 MB velike pomnilnike DDR. Grafično jedro bo precej posodobljeno - poleg tehnologije senčenja s ploščicami (tile based rendering, slika se ne izračunava kot celota pač pa kot večje število majhnih ploskev), ki jo Kyro II že uporablja, bodo v čip vgradili tudi enoto za izračunavanje premikanja in osvetlitve (Hardware Transform & Lighting - T&L). Prav odsotnost le-te je bila do sedaj največja pomanjkljivost procesorjev Kyro.

Kartice s Kyro III lahko pričakujemo ob koncu letošnjega leta, Kyro IV (Power VR 5) pa nekje v drugi polovici naslednjega. O značilnostih slednjega pri STM še molčijo.

http://www.st.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji