Objavljeno: 4.11.2012

Nova generacija digitalne denarnice

Googlova digitalna denarnica Wallet je pionirski projekt za digitalna plačila med velikimi ponudniki izdelkov in storitev, vendar doslej ni doživela odmevnejšega uspeha. Razlog je v najbrž v temu, da je še vedno zelo malo točk, kjer lahko plačujemo na tak digitalni način (pretežno z dotikom, prek vmesnikov NFC), še manj pa telefonov, ki to omogočajo. Toda Google v koncept močno verjame in sodeč po pisanju nekaterih blogov, intenzivno pripravlja naslednjo generacijo.

Zanimivo pa je, da bo v novi generaciji denarnice ena največjih novosti povsem ne-digitalna. Google naj bi namreč predstavil tudi klasično (plastično) kartico Google Wallet, ki jo bodo lahko uporabniki uporabljali tam, kjer digitalna storitev pač še ni na voljo. Dodatni plus je zmožnost, da z eno kartico plačujemo storitev za različne druge kartice, podobno, kot je zamisel pri originalni digitalni denarnici. Sprejemali naj bi jo povsod, kjer večino priznanih kartic, tako da bo dovolj s sabo nositi le eno (Googlovo) kartico.

Google Wallet bo v novi generaciji doživel tudi številne druge spremembe. Digitalni denar bo možno denimo posredovati drugim osebam, poljubno dodajati in odvzemati sredstva iz računa, kar je bilo doslej omejeno. Iz slik, ki so pricurljale na dan, je moč videti, da bo Google Wallet odslej imel poseben način delovanja Transit, ki bo namenjen plačevanju vozovnic in vstopnin.

http://www.google.com/wallet

http://googlecommerce.blogspot.com/2012/11/save-time-when-purchasing-things-on_1.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji