Objavljeno: 22.11.2001

nForce (skoraj) na voljo

Računalniški navdušenci že vse od prve objave tehničnih lastnosti nVidiinega sistemskega nabora nForce čakajo in se sprašujejo, kdaj bo mogoče dejansko kupiti ustrezne matične plošče. nForce je namreč tehnično veliko naprednejši od naborov, ki so na voljo danes.

Kot kaže se je nVidia v nove vode podala nekoliko prehitro, vendar pa matične plošče nForce vendarle lahko pričakujemo še letos. Vsaj tako nakazuje tajvansko podjetje MSI, ki je na svoji spletni strani objavilo tehnične značilnosti svoje prihajajoče matične plošče K7N420.

K7N420 bo podpirala procesorje, ki sodijo v podnožje A (AMD Duron, Athlon), vgrajeno pa bo osnovno vezje nForce 420D. Podprto bo zunanje vodilo hitrosti 200 ali 266 MHz, pomnilnik bo organiziran v dve >>banki<< DDR (tako kot pri vezjih za RDRAM), vgradili pa ga bomo lahko do 1,5 GB.

V osnovnem vezju bo vgrajen grafičen podsistem enakovreden dosedanjim procesorjem nVidia GeForce MX, nov podsistem Media Communication

Processor (tudi del osnovnega vezja) pa bo s procesorjem povezan z vodilom Hypertransport. Seveda ne bo izostala podpora periferne naprave, kot so USB (do 6 vtičnic), AGP (4x), ATA 100...

http://www.msi.com.tw

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji