Objavljeno: 4.10.2008

Netgear z varčnimi N-usmerjevalniki

Brezžični usmerjevalnik Netgear Wireless-N Router s tovarniško oznako WNR2000 je znanilec nove generacije pametnih usmerjevalnikov tega proizvajalca. Ponaša se z vgrajeno tehnologijo »pritisni in poveži« (Push‘N’Connect), več okolju prijaznimi funkcijami ter seveda visokimi hitrostmi prenosov.

Inženirji so nemalo pozornosti posvetili tudi zagotavljanju boljše podpore za istočasno uporabo aplikacij, ki zasedajo veliko pasovne širine. V času širokopasovnih povezav je brskanje po spletu le eno izmed klasičnih opravil, vse več prometa na linijah pa zasedajo internetna telefonija, spletne igre in pretakanje videa z visoko ločljivostjo. Slednje pomeni, da mora imeti sodobna naprava vgrajen dober sistem zagotavljanja kakovosti storitev (QoS), ki zagotavlja pravilno prednostno razvrščanje istočasnega prometa.

Enostavnosti uporabe je namenjen le pritisk na gumb in Netgear WNR2000 bo zagnal vgrajenega čarovnika za WPS (Wi-Fi Protected Setup), ki omogoča, da si ni treba zapomniti varnostnih gesel za omrežje, saj se lahko uporabnik varno poveže z usmerjevalnikom – kot rečeno s pritiskom na en sam gumb.

Proizvajalci se trudijo biti vse bolj zeleni, zato ne čudi, daje moč reciklirati 80 odstotkov embalaže novega usmerjevalnika, ki ima tudi varčen napajalnik (v skladu s programom Energy Star) in stikalo za vklop in izklop, ki pomaga varčevati z energijo, ko brezžičnega omrežja ne uporabljamo. Slovenski trgovci za novega WNR2000 želijo 94 evrov.

www.netgear.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji