Objavljeno: 4.12.2013 10:00

Naslednja generacija USB se že razvija

Skupina, ki skrbi za promocijo standarda USB 3.0, je objavila sporočilo za javnost na temo naslednje generacije standarda USB. Največja novost novega standarda bo novi vmesnik, ki bo fizično drugačen od dosedanjih. Bo manjši, po velikosti primerljiv z obstoječim vmesnikom Micro-B (ki ga uporablja večina današnjih pametnih telefonov), bo pa simetričen, podobno kot Applov Lightning Connector na novih napravah iOS.

Ta vmesnik ne bo neposredno kompatibilen z današnjimi vmesniki, del specifikacije se bo nanašal tudi na pasivne različice pretvornih kablov in adapterjev. Podpiral bo spremenljivo moč polnjenja priključenih naprav, torej bomo lahko preko njega polnili tudi zahtevnejše naprave, kot so tablice in podobno. Do novega standarda bo sicer še minilo nekaj časa, saj naj bi bile specifikacije končane do sredine leta 2014.

PDF omenjenega sporočila je na voljo na tej povezavi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 4.12.2013 | 16:38

Zanimivo je da se bo dalo kabel obrniti tudi z vidika periferna naprava gostitelj. Najbolj kul bo, pa ko bodo prišli na trg vsi kitajski polnilci, ki bodo podpirali napajanje do 100W. To bodo letele iskre in kresovi bodo na voljo vsak dan :-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji