Objavljeno: 10.12.2013 01:00

Naredite svoj Street View

Google si močno prizadeva, da bi čim večji del zanimivih lokacij posnel v obliki uličnih sprehodov Street View. Toda prav vsega pa zagotovo ne zmorejo narediti sami, prav tako pa ne morejo zabeležiti sprememb na posamezni lokaciji skozi čas, kot so videz okolice v različnih vremenskih pogojih ali v času trajanja lokalnih dogodkov, na primer festivalov ali karnevalov.

Zdaj so z novim kompletom spletnih orodij omogočili, da uporabniki lahko sami naredijo svoje ulične sprehode in omogočijo ogled na točkah, kjer Google doslej ni bil. Seveda od uporabnikov ne pričakujejo, da bi uporabljali specializirane prostorske kamere Trekker, ki omogočajo slikanje okolice v 360-stopinjskem obsegu kar med samo vožnjo z avtomobilom.

Dovolj je, če gradivo pripravimo s svojim digitalnim fotoaparatom ali pametnim telefonom. Na vsaki točki je potrebno narediti sferičen posnetek (360-stopinjska panorama), ki ga sestavimo iz več posameznih fotografij. Te sferične posnetke naredimo na več točkah in jih nato s spletnim orodjem povežemo v ulični sprehod. Več kot naredimo posnetkov, bolj temeljit in gladek bo sprehod.

Končni izdelek je domala povsem enak kot so sprehodi Street View, ki jih pripravlja Google, umestimo pa ga lahko na zemljevid, skupaj s komentarji o avtorju in okoliščinah nastanka posnetkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji