Objavljeno: 9.11.2008

Najzmogljivejša Gigaseta

Čeprav prodaja mobilnikov nezadržno raste, se klasičnim telefonskim aparatom še dolgo ne bomo povsem odpovedali. V to so prepričani tudi pri Siemensu, kjer so za najbolj zahtevne uporabnike pripravili dva vrhunska modela. Vrh ponudbe predstavljata Gigaset SL780 in SL785 (s samodejnim odzivnikom).

Gre za sodobna telefona, ki ju odlikuje izjemno oblikovanje, inženirji pa so uporabili nove materiale ter izpopolnili par tehnoloških detajlov. Ohišje slušalke in osnovna enota sta prvič izdelani iz kovine; za oblikovanje pa je Siemens prejel tudi oblikovalsko nagrado »Red.Dot Honorable Mention«. Oba modela sta prejela tudi nagrado »IF communication design award 2008« za preprosto uporabo. Za slednjo so poskrbeli nov koncept menijev, ergonomična tipkovnica s kovinskim ohišjem in velik barvni zaslon, ki skrbijo za prijaznost do uporabnika.

Proizvajalci, tudi Siemens, veliko delajo na majhni porabi energije in skrbi za okolje. V omenjenih modelih Gigasetov je prvič predstavljen tudi način ECO Plus, ki omogoča, da telefon oddaja signale le ko se dejansko opravljajo klici. Gigaset SL780 in SL785 premoreta tudi energijsko varčne napajalnika, ki porabita do 60 odstotkov manj elektrike kot običajni telefoni. Poleg tega je mogoče prihraniti energijo z uporabo načina ECO, ki med klici zmanjša oddajno moč za 80 odstotkov. S pomočjo novega načina ECO Plus pa se oddajni signal povsem ugasne v stanju pripravljenosti in polnjenju ter se vklopi šele ob sprejemu ali opravljanju klica. Še dodaten prihranek energije bi inženirji lahko dosegli z nevgradnjo LCD-zaslona (ta je barvni, z ločljivostjo 240 x 320 točk), a bi to bržkone bila že kaplja čez rob. Da se nova Gigaseta vsaj malo zgledujeta po mobilnikih, nakazuje vgrajen imenik, ki ponuja do 500 vnosov v zapisu vCard.

Priključne postaje novih Gigasetov delujejo z do šestimi slušalkami. Uporabnik lahko priklopi tudi slušalke Bluetooth ali slušalke s priklopom Slim Lumberg. Oba telefona je mogoče uporabiti tudi skupaj z domofonom Gigaset HC450.

www.gigaset.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji