Objavljeno: 21.11.2003

Najboljši na Comdexu

Slaba bera razstavljavcev, posledično pa tudi manj zanimivih izdelkov na Comdexu se je odrazila tudi na izboru >>Best of Comdex<<, ki ga je letos predstavila revija PC Magazine. Uredništvo je sicer zapisalo, da so bili z izbiro zadovoljni, vendar iz samega spiska nagrajencev tega ni opaziti.

Med zunanjimi napravami je bil za najboljšo proglašen CMS Velocity Series Backup System, zunanji disk SerialATA s priloženo programsko opremo za izdelavo varnostnih kopij. Finalista sta bila še dva monitorja LCD, eden izmed njiju (Dell) ima vgrajen tudi TV tuner.

Med tehničnimi napravicami (gadgets) je bil najboljši Visart Wireless Mobile TFT prenosni LCD TV, ki se odlikuje po tem, da video signal prejema po brezžični povezavi 802.11g in deluje tudi na akumulator. Med finalisti so bili še predvajalnik MP3, slušalke, ki omogočajo prostorski zvok in >>terapevtski robot<<, ki se odziva na božanje.

Med strojno opremo za velika podjetja je bil najboljši sistem SAN, ki namesto diskov SCSI uporablja cenene diske ATA in SerialATA. Nexsan ATABeast ponuja zmogljivosti velikih >>resnih<< sistemov SAN za le majhen del cene le teh. Med finalisti sta bila še tračna knjižnica SAIT in Tatungove strežniške rezine.

Najboljša programska oprema za velika podjetja je Microsoftov Small Business Server 2003, med finalisti pa sta bila še Cloudmarkov strežniški protismetni program Authority 2.0 in programska oprema za izdelavo predstavitev.

Med brezžično infrastrukturo je bil za najboljšega proglašen SonicWALL SOHO TZW, usmerjevalnik z brezžično točko in podporo za povezave VPN. Med finalisti sta omenjena še Netgearova brezžična točka in Canonov sistem za optični prenos podatkov (za povezavo med stavbami).

Varnostna infrastruktura je pripadla napravi Aruba Wireless Networks, ki upraviteljem omogoča enostavnejše in pregledno postavljanje in nadzorovanje brezžične infrastrukture. Finalist je bila še naprava za prepoznavo obrazov in posebna ključavnica za fizično varovanje računalnikov (Compucage).

Najboljši namizni računalnik je HPjev Media Center PC m390n, lepo oblikovani računalnik z vgrajenim zapisovalnikom DVD in predvidenim prostorom za priklopno postajo za digitalni fotoaparat. Finalista sta bila še podoben računalnik podjetja Tatung in Zalmanovo PC ohišje, ki nima nobenega ventilatorja in je zato zelo tiho.

Med mobilnimi napravami je najboljši MSN Direct, Microsoftov sistem povezave trenutnega sporočanja in posebnih zapestnih ur. Finalisti so še ročni računalniki in sicer HP iPaq h4350 in PalmOne Treo 600 ter zelo majhna slušalka Bluetooth podjetja Nextlink.

Najboljša programska oprema je Xcelsius Professional Edition, ki Excel nadgradi v močno orodje za podatkovno analizo. Finalista sta še Microsoftov Office 2003 in Windows XP Media Center 2004 ter Apresov dodatek za Powerpoint.

Kot najboljši celega sejma je bil izmed posameznih zmagovalcev proglašen Microsoft Small Business Server 203.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji