Objavljeno: 15.12.2005

Naj v OTN za 2005

Konec leta je čas za takšne in drugačne povzetke. Zelo zanimivega so pripravili na omrežju za razvijalce na programski opremi Oracle, OTN (Oracle Technology Network), kjer so objavili statistično najbolj priljubljene prispevke na omenjenem spletišču, ki ga dnevno uporablja široka množica razvijalcev.

Na lestvici tako seveda najdemo priljubljene nasvete za vzdrževalce podatkovnih strežnikov (DBA), ne manjka pa tudi nasvetov za programerje v PL/SQL, javi, še posebej poslovni različici J2EE, pa tudi programiranje za ogrodje .net in skriptni jezik PHP je med najbolj priljubljenimi. Še posebej PHP, ki ga je Oracle nedavno podprl skupaj s podjetjem Zend, je med razvijalci čedalje bolj priljubljen. Seveda pa na seznamu najdemo tudi nekaj prispevkov, povezanih s sožitjem Oraclovega podatkovnega strežnika in vse bolj priljubljenega Linuxa.

Celotno lestvico lahko vidimo na spletu, kjer je na voljo tudi datoteka v zapisu ISO, s pomočjo katere si lahko kar sami izdelamo »greatest hits« CD, da nam bodo najbolj priljubljeni prispevki bolj pri roki.

http://www.oracle.com/technology/community/most_popular_2005.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji