Objavljeno: 9.11.2011

Načrtovanje poti z Najdi.si

Slovenski spletni portal Najdi.si že lep čas ponuja tudi spletni zemljevid Slovenije z možnostjo iskanje po krajih, ulicah, hišnih številkah ter nazivih podjetij, odslej pa ponuja tudi možnost načrtovanja poti. Poleg dolžine in časa poti ter seveda podrobnega načrta, kako priti od točke A do točke B, uporabnika opremi s prometnimi obvestili in dodatnimi informacijami.

Zemljevid omogoča iskanje poti med dvema ali več točkami po Sloveniji. Po izbiri želenih točk ponudi najbolj ustrezne možnosti, pot pa je mogoče načrtovati tako, da uporabnik izbere najhitrejšo, najkrajšo pot ali pa se odloči za pešpot. Tako lahko pot načrtuje po svojih željah in pregleda prometna obvestila na izračunani poti. Čas potovanja je izračunan na podlagi najvišje dovoljene hitrosti in ob polno pretočni cesti. Dolžina poti je izračunana brez upoštevanja višinskih razlik, kar lahko občasno povzroči odstopanja od pravih dolžin.

V načrtovanje poti lahko z vklapljanjem posameznih dodatnih slojev vključi tudi kamere na cestah, dela na cesti in vreme. Pot je mogoče natisniti, jo kot povezavo poslati po elektronski pošti ali objaviti neposredno na družabnih omrežjih.

http://zemljevid.najdi.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji