Objavljeno: 12.8.2020 11:00 | Teme: firefox

Mozilla odpušča, zaradi COVIDa

Iz Mozille, podjetjem, ki stoji za priljubljenim spletnim brskalnikom Firefox, so sporočili, da bodo odpustili 250 zaposlenih oz. približno 25% svoje delovne sile. »Naš načrt izpred COVIDa ni več uresničljiv«, je rekel šef podjetja, Mitchell Baker.

Podjetje se bo tudi delno prestrukturiralo in se bolj osredotočilo na Firefox. Omenjena so recimo razvijalska orodja, katerim se bodo po novem manj posvečali. Mozilla bo tudi zaprla svoj oddelek na Tajvanu.

Mozillino poslovanje je neposredno in ključno povezano z brskalnikom Firefox, ki mu tržni delež iz leta v leto pada. Analitično podjetje Net Applications je zapisalo, da je tržni delež Firefoxa julija letos znašal 7,3%, kar je 12,8% manj od deleža, ki ga je imel lani. Mozilla 91% (podatek je za leto 2018) svojega denarnega toka ustvari s prispevkom iskalnih podjetij (Google), ki je neposredno odvisen od števila uporabnikov, zato so finančne težave podjetja logične.

Firefox je sicer že bil v takih slabih številkah, vendar si je opomogel. Pred štirimi leti je bil njegov tržni delež 7,7%, vendar je nato v 12 mesecih zrastel na 12,3%.

Computerworld

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji